Organizuota 3 dienų išvyka Talinas-Stokholmas-Sigulda

Vadovaujantis darbuotojų profesinės sąjungos veiklos programos 9.4 punktu, organizuota birželio 1-3 dienomis kelionė Talinas-Stokholmas-Sigulda. Į 3-jų dienų kelionę vyko 43 bendrovės darbuotojai ir jų šeimos nariai.

Autobusas iš bendrovės išvyko 7.00 val. Kelionė per Latviją, Estiją. Atvyko į Taliną ir kruiziniu laivu išplaukė iš Talino į Stokholmą. Nakvynė laivo kajutėse.

Birželio 2 d. atplaukė į Stokholmą. Apžvalginė ekskursija po miestą, dar vadinamą „Šiaurės Venecija“: rotušė, kurioje kasmet, po Nobelio premijų įteikimo, vyksta banketai, Stokholmo simbolis – Karalių rūmai, Didžioji katedra, kurioje buvo karūnuojami šalies valdovai, Parlamentas, Riterių bažnyčia. Aplankomas populiariausias Skandinavijoje karališko laivo „Vaza“ muziejus. Vakare bendrovės darbuotojai išplaukė į Taliną. Nakvynė laivo kajutėse.

Birželio 3 d. atvyko į Taliną. Kelionė per Estiją, Latviją. Atvyko į Gaujos nacionalinį parką. Ši vaizdinga Gaujos upės atkarpa išsiskiria didele gamtos įvairove ir kultūros istorijos paminklais. Ekskursijos dalyviai aplanko Siguldos viduramžių ir naująją pilis, Gutmanio urvą, susiformavusį prieš dešimt tūkstančių metų, poledynmečio vandenims graužiantis į smiltainio uolas. Tai senovės kulto vieta ir saugomas geologinis objektas, garsus savo sienose esančiais įrašais. Ekskursija į nuostabią Turaidos pilį. Ši viduramžių tvirtovė mena ne tik karus, bet ir nepamirštamą legendą apie Turaidos Rožę.

Vėlai vakare atvykome į Lietuvą ir darbuotojai dalinosi kelionės įspūdžiais bei padėkojo ekskursijos vadovei Rasai ir kelionės metu saugiai vežusiam autobuso vairuotojui Arnui.