Kauno miesto Trišalės tarybos posėdis

Gruodžio 18 d. įvyko Kauno miesto Trišalės tarybos posėdis. Pasirašytas susitarimas dėl Trišalio bendradarbiavimo 2020-2023 metais.

Susitarimą pasirašė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, Lietuvos darbdavių asociacijos Dženeta Gorškovienė ir Kauno regioninio centro pirmininkė Jovita Jančiauskienė. Posėdžio metu aptarta dėl Kauno miesto keleivinio transporto viešųjų paslaugų įkainių pasikeitimų (Kauno miesto savivaldybės tarybos 2019 m. sprendimų projektai TR-607 ir TR-613). Pranešėjas – Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius. Transporto sk. vedėjas atsakė į pateiktus klausimus.

Bendrovės atlyginimų pakėlimui yra numatyta 600 tūkst. eurų. Pirmininkas Bronius Bučelis paminėjo, kad šiuo metu vyksta kolektyvinės derybos su bendrovės administracija dėl atlyginimų pakėlimo.

Sekantis kolektyvinių derybų etapas numatytas 2020 m. sausio 22 d. Turime susipažinti su 1 km. indeksacija, kurią priėmė Kauno misto savivaldybės taryba. Taip pat su numatytomis baudomis, kai vairuotojas skuba, kalbasi mobiliu telefonu maršrute ir nesustoja numatytuose sustojimuose.

Aišku, pagrindinis dalykas Savivaldybės valdomuose įmonėse – Seime svarstomas Viešųjų pirkimo įstatymas ir Vidiniai sandoriai. Pagal turimą informaciją Seimas turėtų priimti 2019 m. gruodžio 19 d. Tokiu atveju Savivaldybės įmonės išvengtų skelbiamų konkursų.

Dėl Kauno miesto trišalės tarybos pirmininko paskyrimo 2020 m. pirmajam pusmečiui. Vienbalsiai pritarta Tado Metelionio, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo kandidatūrai.

Kauno miesto trišalės tarybos posėdyje dalyvavo ir UAB ,,Kauno autobusai“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Bronius Bučelis, kuris yra deleguotas nuo Kauno regioninio centro.

Sekantis Kauno miesto Trišalės tarybos posėdis yra numatytas 2020 m. vasario 27 d.