Bendrovės darbuotojų konferencija

Dalyvavo: UAB ,,Kauno autobusai“ Generalinis direktorius Mindaugas Grigelis, Personalo skyriaus vadovė Rūta Repšytė, Darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Bronius Bučelis, ir 27 bendrovės delegatai.

Konferencijos darbotvarkė:

  1. Pasirašytos Kolektyvinės pristatymas ir jos išplėtimas;
  2. Eiliniai klausimai.

2019 m. sausio 14-23 dienomis Bendrovės struktūrinių padalinių susirinkimuose buvo išrinkti 29 delegatai penkerių metų laikotarpiui atstovaujantys visus Bendrovės darbuotojus Bendrovės konferencijose.

Konferencijoje dalyvauja 27 delegatai, neatvyko 2 delegatai. Konferencijos kvorumas yra ir dėl to Konferencija yra teisėta.

Konferencijos delegatai išsirinko pirmininkaujantį Mindaugą Klimašauską ir sekretoriaujančią Jūratę Sabaliauskienę.

Pasiūlyta išrinkti balsų skaičiavimo komisiją iš 3 narių: Gintautą Smulkį, Giedrę Olbergienę, Alių Ščerbakovą. Konferencijos delegatai vienbalsiai pritarė.

Konferencijos delegatai pritarė bendrovės konferencijai.

Pirmą konferencijos darbotvarkės klausimą pristatė Darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Bronius Bučelis, kuris pristatė pasirašytos Kolektyvinės sutarties tekstą. Pirmininkas kreipdamas į Konferencijos delegatus, siūlė delegatams balsuoti, kad pasirašyta Sutartis būtų išplėsta ir galiotų visiems bendrovės darbuotojams 4 metus.

Pirmininkaujantys Mindaugas Klimašauskas siūlo delegatams balsuoti, kad pasirašyta Kolektyvinė sutartis būtų išplėsta ir galiotų bendrovės darbuotojams. Už – 26, 1 susilaikė.

Generalinis direktorius Mindaugas Grigelis akcentavo, kad Kauno viešajam transportui yra istoriniai metai. Pasirašyta sutartis ir dar šiais metais įsigysime 85 naujus troleibusus. Gauti nauji troleibusai pakeis senuosius Škoda 14 TR troleibusus. Planuojama, jog iki 2022 metų nebeliks senojo viešojo transporto. Bendrovė išperkama nuoma įsigys 25 naujus žemagrindžius TEMZA autobusus. Pagal pasirašytą sutartį su UAB ,,Kautra“ įsigyjant išperkamosios nuomos būdu, jeigu jie pasiteisins pasiliksime sau, jei nepasiteisins grąžinsime. Taip pat po Savivaldybės rinkimų tęsime autobusų parko atnaujinimą įsigyjant 100 dyzelinių hibridinių autobusų. Planuojame atnaujinti 50% autobusų parką. Bendrovė investuoja ne tik į materialinį bendrovės kapitalą, bet šios investicijos įgyvendinimo priežastis – Kauno gatvėmis turi riedėti toks transportas, kuriuo didžiuotųsi kiekvienas miesto gyventojas.

Vėliau Direktorius atsakė į Konferencijos delegatų klausimus dėl vairuotojų darbo sąlygų užtikrinimo ir gerinimo dirbant maršrutuose.

Leave a Reply