Atvirieji mokymai visuomenei

Nuo UAB „Kauno autobusai” darbuotojų profesinės sąjungos dalyvavo:

Moterų tarybos narės: troleibusų vairuotojos Dalia Gedvilaitė ir Daiva Petkute.

Renginį pristatė LPSK pirmininkė Inga Ruginienė ir pakvietė visas moteris dalyvauti kovo 8 d. 12 val. vyksiančioje eisenoje Vilniuje, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad moterų lygiu teisių ir galimybių poreikis nėra moterų problema, tai yra socialinė ir ekonominė būtinybė. Kai pasiekiame lyčių lygybę, laimi ne tik moterys, bet ir vyrai, įmonės ir ekonomika taip pat laimės.

Kovo 8 d. – Moterų solidarumo diena – šiemet skirta moterų darbui. Tą dieną 12 val. rengiamos eitynės nuo Katedros aikštės iki Vyriausybės rūmų, jų šūkis – „Visos moterys dirba, bet ne visoms moka“. Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija – viena iš šio renginio organizatorių. Kviečiame visas organizacijas dalintis pakvietimu ir dalyvauti eitynėse.

Lektorė Indrė Vareikytė papasakojo apie pokyčius siekiant Lygiu galimybių Europos darbo rinkose. Tik šešios šalys pasaulyje įstatymu užtikrina lygias darbo teises. Jei esate moteris ir norite būti lygiavertė vyrams, geriausia gyventi ir dirbti Belgijoje, Danijoje, Prancūzijoje, Latvijoje, Liuksenburge ar Švedijoje. Pasaulio bankas, kuris praėjusį dešimtmetį sekė teisinius pokyčius, nustatė, kad tai yra vienintelės pasaulio šalys, įtvirtinančios lyčių lygybę įstatymuose, darančiuose poveikį darbui.

Lektorė Loreta Vasiliauskienė detaliai pristatė pensijų reformą ir papasakojo, kaip per 5 m. visi bus įtraukti į pensijų kaupimą iš savo sąskaitos. Ir visas galimybes jau dabar apsispręsti ir pasirinkti norimą pensijos kaupimo būdą.

Lektorė Salvė Marcinkevičienė psichologė papasakojo apie depresijos atsiradimo priežastis, pykčio slopinimo poveikį ir pasyvią agresiją.

Tikimės, kad dalyvavusioms darbuotojų profesinėms sąjungos narėms tai pravers jų darbe sprendžiant moterų problemas.

Leave a Reply