Seminaras profsąjungos nariams

Dalyvavo: profsąjungos pirmininkas pirmininkas Bronius Bučelis, Teisininkė Jovita Jančiauskienė,  psichologė Dovilė Navikienė, parapsichologė Brigita Šiaulė ir 31 profsąjungos narys.

Seminaro darbotvarkė:

Darbuotojų dalyvavimas priimant sprendimus;

Streso ir įtampos valdymas darbe;

Suminė darbo laiko apskaita;

Draudimo paketai, jo galimybės;

Poilsis sielai;

Dienos apibendrinimas ir pažymėjimų įteikimas.

Seminarą atidarė profsąjungos pirmininkas Bronius Bučelis ir priminė seminaro dalyviams, kad seminaras yra finansuojamas iš projekto ,,Profesinių sąjungų ir darbdavių bendradarbiavimo modelis vystant socialinį dialogą“. Seminaro dalyviams pristatė seminaro programą. Tikimės, kad ateityje planuosime gyvai susitikti su darbuotojų profesinės sąjungos nariais seminaro metu įsiklausant jų problemas ir ieškant būdų sprendžiant jas. Pirmininkas taip pat supažindino seminaro dalyvius su 2020 metų programos projektu ir informavo, kad spalio 25 d. įvyks jubiliejinė 30-ta ataskaitinė rinkiminė konferencija. Pasidžiaugė, kad bendrovės vadovų iniciatyva bus nupirkta 85 nauji SOLARIS TROLINO V 12 kurie pakeis senus ŠKODA troleibusu ir troleibusų vairuotojams žymiai pagerės darbo sąlygos. Taip pat nupirkta MERSEDES SPRINTER mikroautobusai, kuriuos bendra komisija jau paskyrė vairuotojams. Planuoja bendrovė įsigyti ir 100 hibridinių autobusų, kurie taip pat pakeis senus autobusus ir tikiuosi, kad ir autobusų vairuotojams pagerės darbo sąlygos.

Teisininkė Jovita Jančiauskienė profsąjungos narius supažindino su sumine darbo laiko apskaita ir darbuotojai diskutavo su kokiomis problemomis susiduria tiesioginiame darbe. Buvo išsakyta, kad piko valandomis 15, 16 troleibusų maršrutuose vėluoja į pietūs ir prašė spręsti esamą problemą. Kęstučio ir Donelaičio gatvėse A juostuose dažnai stovi lengvieji automobiliai ir trukdo troleibusų eismui, o policija visiškai nereaguoja. Teisininkė informavo, kad vairuotojams apmokamas kiekvieną dieną 1,20 euro pasiruošimo laikas. Taip pat minėjo, jei yra problemų bet kada siūlė kreiptis ir bus suteikta teisinė paslauga. Aišku, vairuotojai pageidavo, kad bendrovės administracija dėl vairuotojų trūkumo galėtų pakelti jiems atlyginimą, nes šiuo metu jie į rankas gauna 780-800 eurų. Profsąjungos pirmininkas paminėjo, kad ruošiasi pradėti kolektyvines derybas dėl darbo užmokesčio. Dėl draudimo ir žalos dydžio atlyginimo praktiškai profesinė sąjunga nepajėgi kompensuoti vairuotojams, nes vien per 2017-2018 metus įvyko 1491 autoįvykis, kuriuose yra kalti vairuotojai. Vidutinis šių įvykių žalos dydis 738 eurai. Vėliau Teisininkė atsakė į pateiktus klausimus.

Psichologė Dovilė Navikienė papasakojo seminaro dalyviams, kaip galima susidoroti su stresu darbe tame tarpe bendraujant ir su keleiviais. Pateikė praktikinius pratimus, kaip galima būtų atsipalaiduoti nuimant stresą darbe ir kaip reikėtų bendrauti su keleiviais, išvengti nepagrįstų skundų. Kaip reikėtų bendrauti su tiesioginiu vadovu išklausant jo priekaištus.

Parapsichologė Brigita Šiaulė pasakojo su kuo dažnai susiduria žmonės sprendžiant savas bei šeimynines problemas ir kaip galima būtų jas išspręsti.

Vėliau seminaro dalyviams buvo įteikti baigimo pažymėjimai. Profsąjungos pirmininkas paminėjo, kad jei bus pageidavimu, ateityje bus organizuojami seminarai atsižvelgus į narių pasiūlytas temas. Profsąjungos vardu padėkojo Teisininkei už suorganizuotą seminarą nariams.