Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas

Pagal gautą pakvietimą dalyvavau Palangoje partijos steigiamajame suvažiavime. Beveik 3,5 tūkst. žmonių iš visos Lietuvos įsteigė naują politinę partiją – Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“. Jos pirmininku trejų metų kadencijai išrinktas Saulius Skvernelis.

Pertraukos metu kalbėjausi su ES Parlamento komisaru Virginijum Sinkevičiumi, Seimo nariais Sauliumi Skverneliu, Rima Baškiene, Vytautu Baku, Linu Kukuraičiu, Luku Savicku ir kitais Seimo nariais dėl įstatymų pakeitimo reglamentuojant ir teikiant įstatymų pataisas dėl vairuotojų darbo laiko apskaitos, profesinių sąjungų dalyvavimo Savivaldybės valdomose bendrovėse valdybose ir dėl profesinių sąjungų įstatymų pakeitimo. Šios nuostatos reglamentuotos partijos programoje, kuri buvo patvirtinta suvažiavime su papildymais.

Partijos pirmininko pavaduotojais išrinkti Linas Kukuraitis, Rima Baškienė, Ausma Miškinienė, Darius Jasaitis, Lukas Savickas, Tomas Tomilinas, Vytautas Bakas ir Domas Griškevičius. Partijos pirmininko pavaduotojais išrinkti Linas Kukuraitis, Rima Baškienė, Ausma Miškinienė, Darius Jasaitis, Lukas Savickas, Tomas Tomilinas, Vytautas Bakas ir Domas Griškevičius. Partijos valdybą iš viso sudarys 29 nariai – partijos pirmininkas, minėti aštuoni jo pavaduotojai ir dar 20 steigiamajame suvažiavime išrinktų atstovų.

Suvažiavimo metu steigėjai patvirtino naujos partijos įstatus ir politinę programą. Pastarojoje nurodyta, kad partija įsipareigoja saugoti ir puoselėti pamatines valstybės vertybes: nepriklausomybę, šeimą, kultūrą bei demokratiją; siekti didesnio visuomenės ir valstybės solidarumo, puoselėti moralios politikos, sąžiningumo, teisės ir teisingumo aukščiausias vertybes prisidėti prie skaidresnės Lietuvos kūrimo, ginti visuomenės interesus, kovojant su korupcija šalyje, spręsti socialines visuomenės problemas ir kt.