Išvyka Rundalė – Biržai – Alaus kelias

Vadovaujantis patvirtinta profsąjungos veiklos programa birželio 18 d. organizavome vienos dienos kelionę Rundalė-Biržai-alaus kelias. Vyko 30 bendrovės ir jų šeimos nariai.

Išvykome Kauno autobusai ir  atvykome į Rundalės dvarą, kuriame aplankėme baroko šedevrą – Rundalės rūmų ansamblį, suprojektuotą garsaus italų architekto F. B. Rastreli, sukūrusio ir garsiuosius Ermitažo rūmus Sankt Peterburge. Šiuo metu rūmuose veikia muziejus su puošniomis salėmis, jame saugoma gausi meno kūrinių kolekcija. Prie rūmų įrengtas gražus parkas* su rožynu. Apžiūrėje ir susipažinę su  Rundalės dvaro istorija  išvykome į Biržus. 

Biržų kraštas nuo seno garsėja savo aludariais ir išties skaniu alumi. Anksčiau kaimuose alų darydavo bene kiekvienas ir kiekvienas turėdavo savo technologiją, kurią perduodavo tik sūnums. Pirmoji alaus darykla Lietuvoje taip pat buvo įkurta šiame mieste 1686 metais kunigaikštytės Liudvikos Karolinos Radvilaitės nurodymu. Biržai garsėja ne tik alumi, bet ir smegduobėmis, Lankėmės prie didžiausios Lietuvoje karstinės įgriuvos – Karvės olos. Vėliau, vykstame prie Kirkilų karstinių ežerėlių. Užkopime į pusmėnulio formos Kirkilų apžvalgos bokštą, nuo kurio viršūnės karštą vasaros dieną galima pamatyti kaip karstinių ežerėlių vanduo nusidažo raudona spalva.

Vėliau aplankome grafams Tiškevičiams priklausiusį Astravo dvaro ansamblį, įsikūrusį seniausio Lietuvoje tvenkinio – Širvėnos dirbtinio ežero pakrantėje, apžiūrėsite ilgiausią šalyje pėsčiųjų tiltą–užtvanką ir parką. Aišku neužmiršome papildomai aplankyti Biržų pilį kuriame vyksta įvairus renginiai.Kelionę vainikavo apsilankymas Rinkuškių alaus darykloje*, kur susipažinome su šiuolaikine alaus gamybos technologija, degustuosite ten verdamą alų.

Vėlai vakare grįžome į Kauną. Džiaugiuosi, kad darbuotojai ir jų šeimos nariams kelionė paliko nepakartojamus įspūdžius. Tai pirma kelionė darbuotojų profesinės sąjungos organizuota po karantino 2 metų pertraukos.