Į vasaros stovyklą susirinko rekordinis skaičius jaunimo

Rugpjūčio 10-12 dienomis įvyko asociacijos „LPSK jaunimas“ vasaros stovykla Šventojoje. Tai jau tradicija tapęs ir kasmet  vasarą vykstantis renginys, šiemet pradžiuginęs organizatorius dalyvių gausa – į stovyklą susirinko bene 60 dalyvių iš skirtingų profesinių sąjungų. Pasak asociacijos pirmininko Tomo Jakutavičiaus, į stovyklą atvykusiųjų dalyvių skaičius – rekordinis.

Nuo UAB ,,Kauno autobusai“ darbuotojų profesinės sąjungos deleguoti: Jaunimo komiteto pirmininkas Antanas Jurgaitis, troleibuso vairuotojai: Valentinas Aleksa, Stasys Krylovas.

Jau pirmąją dieną atvykusius dalyvius pasitiko įtempta darbotvarkė. Jaunieji profsąjungininkai susipažino atlikdami įvairias užduotis, turėjo progą prisistatyti save bei organizaciją, iš kurios atvyko. Išaušusi antroji stovyklos diena prasidėjo diskusija „Profesinės sąjungos keičia bendruomenes“ bei Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkės Ingos Ruginienės sveikinimo žodžiais.  Maloniai nustebino dalyvių aktyvumas diskusijoje, tad LPSK pirmininkei teko atsakyti į nemažą kiekį kilusių klausimų. Išsiaiškinta apie profesinių sąjungų vaidmenį visuomenėje ir realią situaciją, esančią šalyje šiuo metu. Į renginį atvyko kolegos iš Latvijos ir Estijos profesinių sąjungų susivienijimų, kurie taip pat turėjo progos pristatyti savo patirtį dirbant bei pritraukiant jaunimą iš regionų. Buvo diskutuojama  apie ateinančią Tarptautinę jaunimo dieną. Šios dienos proga vyko komandinės dirbtuvės – idealios darbo vietos prioritetai. Buvo pagaminti plakatai, apibūdinantys darbo vietos patrauklumą jaunam žmogui, visa tai įamžinta nuotraukomis ir, žinoma, kartu su sveikinimu pasidalinta socialiniuose tinkluose. Vyko balsavimas nuo 16 metų savivaldybės tarybos rinkimuose. Diskusijos dalyviai pateikė daug argumentų, kodėl turėtų būti leista balsuoti jaunimui. Nors ir pavargę, bet vis dar smalsūs dalyviai sulaukė diskusijos „Lyčių lygybė darbo vietoje“. Jolita Šukytė bei Alina Tankeliun trumpai apžvelgė lygių galimybių kontrolieriaus ataskaitą bei pateikė pagrindinius aspektus, kartu su dalyviais diskutavo apie diskriminaciją darbo vietoje. Juk tai nėra vien dėl lyties, rasės ar amžiaus aspektai, galimi ir kiti apraiškos būdai. Vakarui baigiantis buvo proga visiems atsipalaiduoti – organizatoriai paruošė vakaro filmą, susijusį su darbo vietos pakeitimu bei neteisingu ir diskriminuojančiu darbdavių elgesiu. Svarbu paminėti, jog filmo žanras – komedija, tad turėjome progą pasijuokti ir pamąstyti apie profesinių sąjungų veiklą kitu kampu. Džiaugiamės puikiai praleidę laiką su daugybe motyvuotų, aktyvių ir pasiruošusių kurti jaunųjų profesinių sąjungų narių. Tariame nuoširdų ačiū visiems dalyvavusiems, ir iki susitikimo kitais metais!

 

Leave a Reply