Gerb. darbuotojų profesinės sąjungos nariai,

Profsąjungos pirmininko iniciatyva patvirtinus konferencijos delegatams 2018 metų spalio 26 dieną įvykusioje Darbuotojų profesinės sąjungos rinkiminėje – ataskaitinėje konferencijoje buvo patvirtinta nauja profesinės sąjungos valdymo struktūra, bei įvestas Teisininko etatas.

Dėl to, vadovaujantis Darbo kodekso 58 str. 4 d. ,,Darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva dėl darbuotojo kaltės“ yra numatyta, kad  prieš priimdamas sprendimą nutraukti darbo sutartį, darbdavys privalo pareikalauti darbuotojo rašytinio paaiškinimo, išskyrus atvejus, kai darbuotojas per darbdavio nustatytą protingą laikotarpį šio paaiškinimo nepateikia. Darbo sutartis dėl darbuotojo padaryto antro tokio paties darbo pareigų pažeidimo gali būti nutraukta tik tada, jeigu ir pirmasis pažeidimas buvo nustatytas, darbuotojas turėjo galimybę dėl jo pasiaiškinti ir darbdavys per vieną mėnesį nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos darbuotoją įspėjo apie galimą atleidimą už antrą tokį pažeidimą.

Dėl to manyčiau Jums būtų labai svarbu gauti Teisines konsultacijas prieš pateikiant pasiaiškinimą skyriaus vadovui.

Informuoju Jus, kad nuo lapkričio 5 d. visi  darbuotojų profesinės sąjungos nariai turi galimybę konsultuotis nemokamai iškilus problemoms susijusioms su darbo santykiais.

Teisininkė, profsąjungos narius priima kiekvieną ketvirtadienį  nuo 15-18 val. Plechavičiaus g.  9A, esant skubiems atvejais, galima konsultacija ir kitu laiku, pagal iš anksto suderinto laiką.

Su pagarba

Jovita Jančauskienė

LPSK, Kauno regioninio centro pirmininkė

Gedimino g. 33-11

44311 Kaunas

tel. 867385696, 868430504

Leave a Reply