LPSK MC SEMINARAS: “DARBUOTOJŲ TEISIŲ APSAUGOS PROBLEMOS EKSTREMALIOS SITUACIJOS METU“

Šių metų rugsėjo 17 – 19 dienomis Palangoje, vyko LPSK MC seminaras.

Dalyvavo: Inga Ruginienė, LPSK pirmininkė Henrita Maštaiskaitė, LPSK pirmininkė; LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos viceministrė Eglė Radišauskienė; LPSK  moderuotoja Daiva Atmanavičienė; VŠĮ: ,,Teisė veikti” konsultantas Arturas Černiauskas;  psichologė, psichoterapeutė Jurgita Dainauskienė – Šileikienė; LPSK MC Loreta Soškienė; Lietuvos kelių ir autotransporto darbuotojų profsąjungų Federacijos pirmininkas Bronius Bučelis, Irena Petraitienė, EESRK nariai Linas Lasiauskas ir EESRK Indrė Vareikytė.

Seminaro darbotvarkė: seminaro atidarymas ir sveikinimo žodžiai. Moterys seminaro metu išklausė apie socialinių pasekmių mažinimo priemones dėl COVID 19.  VŠĮ: ,,Teisė veikti” konsultantas Artūras Černiauskas supažindino moterys dėl Darbo kodekso ir kitų teisės aktų pakeitimo ir seminaro metu priėmė darbo gaires 2020-2025 metais. Patvirtinta LPSK Moterų centro darbo gairės 2020 metais. Meno terapija, kurią vedė psich. Jurgita Dainauskienė – Šileikiekienė. Taip pat buvos susitikimas su į LR Seimą kandidatuojančiais partijų nariais. Ir labia opi tema pristaryta diskusija EESPK narės Indrės Vareikytės tema. Seminaro darbo aptarimas, kurį moderavo Irena Retraitienė.

LPSK Moterų centro kvietimu rugsėjo 19 d. įvyko susitikimas su Moterų centro atstovėmis ir Lietuvos kelių ir autotransporto darbuotojų profsąjungų Federacijos pirmininkas Bronius Bučelis prisistatė seminaro dalyvėms, kad kandidatuoja į Seimą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bendrame partijos sąraše Nr.141. Susitikimo metu diskutavome su moterimis aktualiomis temomis transporto, sveikatos ir darbo teisės klausimais.